Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mosselsalade met roomdressing
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mosselsalade met roomdressing
Stap 1
Spoel de mosselschelpen onder koud water en gooi kapotte exemplaren weg. Leg de schelpen in een grote pan en stoom afgedekt in circa 15 minuten op een hoge stand gaar. Schud met de pan en laat de mosselen in het vocht afkoelen.
Stap 2
Neem het mosselvlees voorzichtig uit de schelpen. Zeef het kookvocht van de mosselen.
Stap 3
Klop de zure room los met 50 ml kookvocht, 1 eetlepel citroensap en de citroenrasp. Voeg al kloppend de olijfolie toe en breng deze dressing op smaak met zout en peper.
Stap 4
Schep de mosselen, dille, ui en rucola door elkaar in een grote kom. Verdeel deze salade over 4 borden en giet vlak voor het serveren een lepel dressing erover. Serveer de rest van de dressing apart erbij. Lekker met Turks brood of pitabrood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie210 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten9 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
