Mini-tarte tatin met peer en amandel
Ingrediënten
Bereidingswijze Mini-tarte tatin met peer en amandel
Stap 1
Vet de eenpersoonstaartvormpjes in. Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm in een (saus)pannetje de suiker met 50 ml water. Roer tot de suiker oplost en een heldere siroop ontstaat. Zet de warmtebron op een lage stand, roer nu niet meer en verwarm zachtjes tot een goudgele, egale karamel.
Stap 2
Schenk de karamel meteen in de vormpjes (het wordt snel hard) en leg er direct de stukjes peer in.
Stap 3
Leg het deeg op de peer en stop tussen de peer en de rand goed in. Prik met de punt van een scherp mes een paar gaatjes in het deeg. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20 min. lichtbruin en gaar.
Stap 4
Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel lichtbruin en schud op een bord.
Stap 5
Haal de tatins uit de oven en haal direct een mes langs de zijkant van de vormpjes om het deeg en de karamel los te snijden. Leg op elk vormpje een bordje en keer ze samen.
Stap 6
Bestrooi de randen van de taartjes met het amandelschaafsel. Schep op elk taartje een bol ijs.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 eenpersoonstaartvormpjes
Voedingswaarden
- Energie425 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten48 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
