Millefeuille XL
Ingrediënten
Bereidingswijze Millefeuille XL
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de custard met 4 el melk.
Stap 2
Verwarm de rest van de melk in een steelpan en roer het custardpapje erdoor. Laat 3 minuten al roerend zachtjes koken, giet op een platte schaal en dek af met vershoudfolie.
Stap 3
Laat afkoelen in de koelkast.
Stap 4
Snijd intussen uit elke rol bladerdeeg een hele en een halve cirkel van 25 cm Ø.
Stap 5
Plak de twee halve cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat aan elkaar tot een hele, dek af met een vel bakpapier en leg er een bakplaat op.
Stap 6
Bak 15 minuten in de oven. Herhaal met de rest van de cirkels. Laat helemaal afkoelen.
Stap 7
Klop met een handmixer de slagroom met de klopfix stijf. Meng twee derde met de hazelnootpasta en zet de rest afgedekt in de koelkast.
Stap 8
Meng de hazelnootslagroom door de custard en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Stap 9
Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter en hak ze grof. Schaaf de chocolade in krullen.
Stap 10
Verdeel de helft van de hazelnootroom over een bladerdeegcirkel, leg er een cirkel op en verdeel de rest van de hazelnootroom erover.
Stap 11
Dek af met de laatste cirkel en garneer met de slagroom, hazelnoten en chocoladekrullen.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie646 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten40 g
- Vet49 gWaarvan verzadigd27 g
Trefwoorden
