Meringue nestjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Meringue nestjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 110ᵒC. Split de eiwitten en bewaar de dooiers. Klop de eiwitten in een kom samen met een snuf zout stijf.
Stap 2
Voeg vervolgens beetje bij beetje 125 gr suiker toe, tot het eiwit glanst.
Stap 3
Schep de eiwitten in een spuitzak. Maak op een met bakpapier beklede bakplaat nestjes door 3 cirkels op elkaar te spuiten.
Stap 4
Spuit vervolgens wat meringue in het midden van het nestje zodat je hem straks kunt vullen. Bak 100 minuten het midden van de oven.
Stap 5
Rasp de citroenen en pers de vruchten uit. Meng de eidooiers met het sap van de citroenen, 1 el citroenrasp, de rest van de suiker en een snuf zout.
Stap 6
Gaar au bain-marie. Blijf continu roeren met een houtenlepel tot het mengsel aan de achterkant van je lepel blijft plakken. Haal vervolgens van het vuur.
Stap 7
Snijd de roomboter in stukken en meng door het de lemoncurd tot het gesmolten is.
Stap 8
Schep de lemoncurd in gesteriliseerde potten en laat afkoelen in de koelkast..
Stap 9
Leg de meringuenestjes op een mooie schaal en schep 1½ el lemoncurd in een nestje.
