Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mediterrane gestoofde koolvis met olijven
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mediterrane gestoofde koolvis met olijven
Stap 1
Laat 800 g koolvisfilet (diepvries) ontdooien. Snipper 1 rode ui. Verhit 40 g roomboter in een hapjespan en fruit de ui.
Stap 2
Voeg 3 blikken tomatenblokjes (à 400 g) en verkruimel 1 kippenbouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.
Stap 3
Laat intussen 220 g groene olijven met piment (pot) uitlekken en hak 10 g platte peterselie grof. Dep de vis droog en bestrooi met zout en peper. Roer de olijven door de saus, leg de vis in de pan en stoof in 7-10 min. met de deksel schuin op de pan tot de vis gaar is.
Stap 4
Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie173 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten8 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
