Mascarponetaart met stoofpeertjes en honingnoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Mascarponetaart met stoofpeertjes en honingnoten
Stap 1
Week de gelatine circa 10 minuten in een laagje koud water. Verwarm het citroensap met de vanillesuiker zonder te koken en los de gelatine hierin op. Klop goed door en laat afkoelen.
Stap 2
Klop in een kom met een mixer eerst de mascarpone los. Giet de slagroom erbij en klop nog een paar minuten op een lage stand door. Giet de afgekoelde gelatine erbij terwijl je blijft kloppen tot alles goed is gemengd.
Stap 3
Giet dit mengsel op de amandelbodem, dek af met folie en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Stap 4
Rooster het amandelschaafsel voor de topping in een droge, hete koekenpan.
Stap 5
Laat de stoofpeertjes uitlekken in een zeef. Zet de taart op een schaal en garneer de bovenkant met de stoofpeer, amandelen en pecannoten. Bestuif licht met poedersuiker.
