Marokkaanse tajine met kip
Ingrediënten
Bereidingswijze Marokkaanse tajine met kip
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd deze in 6 stukjes.
Stap 2
Schraap dan de wortelen.
Stap 3
Snijd de ui doormidden en daarna in halve maantjes van een halve centimeter breed.
Stap 4
Ontvel de tomaat en snijd deze in blokjes.
Stap 5
Verhit de tajine op halfhoog vuur.
Stap 6
Doe er de olijfolie in, pers er de teentjes knoflook bij en voeg de kippenbouten toe.
Stap 7
Snij de verse peterselie en koriander en strooi 0.75 hiervan over de kip met zout en peper, paprika-, gember- en safraanpoeder.
Stap 8
Sluit daarna de tajine en wacht tot de kip een witte kleur krijgt en draai zo nu en dan de kip om.
Stap 9
Voeg de uien en tomaat toe.
Stap 10
Zet het vuur lager en laat 5 minuten pruttelen.
Stap 11
Voeg daarna de worteltjes en de aardappel toe.
Stap 12
Leg er na nog eens 20 minuten de olijven en de resterende peterselie en koriander bij.
Stap 13
Kijk regelmatig of de tajine wel genoeg vocht bevat.
Stap 14
Zo niet, voeg dan wat water toe.
Stap 15
Na ongeveer 45 minuten is de tajine gaar.
Stap 16
Controleer door met een vork in de groenten te prikken.
Stap 17
Serveer er Marokkaans brood bij en smullen maar.
