Loempia van filodeeg met kip en zoete aardappel
Ingrediënten
Bereidingswijze Loempia van filodeeg met kip en zoete aardappel
Stap 1
Verhit 1 eetlepel olie en roerbak hierin de aardappelblokjes gaar.
Stap 2
Voeg de gember, knoflook en kipfilet toe en roerbak een paar minuten tot de kip gaar is.
Stap 3
Roer de rode peper en bosui erdoor, breng op smaak met zout of vissaus en laat afkoelen. Houd het filodeeg afgedekt, het droogt snel uit waardoor het breekt.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel de vulling in 8 porties. Bestrijk steeds 1 vel deeg licht met olie. Vouw het vel dubbel en leg in de breedte een portie vulling erop. Bestrijk de randen van het deeg met olie. Vouw de zijkanten van het deeg over de zijkanten van de vulling en rol van onder naar boven op tot een stevige loempiarol.
Stap 5
Leg de loempia's met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk rondom licht met olie en bestrooi met de sesam. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie165 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten18 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd1 g
