Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Loaded smashed potatoes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Loaded smashed potatoes
Stap 1
Stoom of kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Verwarm intussen de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de krieltjes erover. Druk met de onderkant van een glas of kommetje de krieltjes plat (smashed potato). Meng de olie met de knoflook- en uienpoeder, zout en peper. Sprenkel over de krieltjes en bak in het midden van de oven in 30-40 minuten goudbruin en knapperig.
Stap 3
Bak intussen de spekjes in een droge, hete koekenpan in circa 6 minuten knapperig.
Stap 4
Meng de kwark met de knoflook. Rasp de citroen hierboven en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verdeel over elk knapperig krieltje wat knoflookkwark, spekjes en bosui. Serveer direct op een grote schaal.
