Lentesalade met kruidendressing
Ingrediënten
Bereidingswijze Lentesalade met kruidendressing
Stap 1
Hak de peterselie en basilicum fijn, knip de bieslook fijn. Schenk de azijn en olijfolie in de fles en voeg mosterd, peterselie, basilicum, bieslook, zout en versgemalen peper toe. Sluit de fles af en schud goed tot alles mengt tot een gebonden kruidendressing.
Stap 2
Kook het ei in 6 minuten bijna hard. Leg de tuinbonen en tuinerwten in een vergiet en overgiet ze met kokend water zodat ze ontdooien. Halveer de peultjes. Kook ze in een kleine pan met een bodem water in 3-4 minuten beetgaar.
Stap 3
Spoel ze in een zeef onder stromend water en laat goed uitlekken. Pel het ei en snijd het in de lengte in vieren. Snijd de paprika in dunne reepjes en de radijsjes in vieren.
Stap 4
Schep in een slaschaal veldsla om met peultjes, tuinbonen, tuinerwten, paprika en radijsjes. Sprenkel er 3 eetlepels kruidendressing over en schep alles nog een keer om. Lekker bij gegrilde kipfilet.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie185 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten10 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd2 g
