Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kwark met gebakken peer en roggebrood
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kwark met gebakken peer en roggebrood
Stap 1
Halveer 2 conference peren in de lengte en verwijder het klokhuis met een theelepel. Snijd de helften elk in 3 parten. Bestrooi de snijkanten met 30 g suiker.
Stap 2
Verhit 2 el roomboter in een koekenpan en bak de peerparten ca. 5 min. op een middelhoge stand tot ze lichtbruin zijn. Keer regelmatig.
Stap 3
Verkruimel 2 sneetjes roggebrood boven een kom en meng de rest van 20 g suiker erdoor. Neem de peren uit de pan. Bak de kruimels in dezelfde pan in ca. 3 min. krokant.
Stap 4
Serveer de gebakken peer met 400 g volle kwark en bestrooi met de zoete roggebroodkruimels.
