Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kruidige rucolasoep met tijm
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kruidige rucolasoep met tijm
Stap 1
Verhit de olie in een soeppan op een lage stand en fruit hierin de sjalot in circa 4 minuten zacht. Voeg de knoflook en tijmblaadjes toe en fruit nog 1 minuut. Giet de bouillon erbij en laat circa 5 minuten zachtjes koken.
Stap 2
Voeg vlak voor het serveren de rucola toe en neem de pan van de warmtebron. Pureer de soep helemaal glad en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Serveer de soep in voorverwarmde kommen met een topping van bosui, een swirl yoghurt en een paar druppels olijfolie.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
 
Voedingswaarden
- Energie55 kcal
 - Eiwit2 g
 - Koolhydraten4 g
 - Vet3 gWaarvan verzadigd1 g
 
