Kruidige lentesalade met gerookte kip
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidige lentesalade met gerookte kip
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de krielaardappelen 10 minuten in water met zout. Giet af en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 2
Druk de aardappelen plat met een vork en besprenkel met 3 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak in 20-25 minuten goudbruin en knapperig.
Stap 3
Schaaf intussen de courgette en radijsjes in dunne plakjes. Pluk de dille van de takjes en hak de blaadjes van de peterselie grof.
Stap 4
Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop het sap en rasp van de citroen met de rest van de olie, peper en zout tot een dressing. Snijd de plakjes kip in reepjes.
Stap 5
Verdeel de sla over een schaal en besprenkel met de helft van de dressing en kruiden. Verdeel de courgette, radijs en kip erover en besprenkel met de rest van de dressing.
Stap 6
Garneer met de rest van de kruiden en serveer met de geplette krielaardappelen. Lekker met mayonaise.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie326 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten28 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
