Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Koolvisschotel met witlof en krieltjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Koolvisschotel met witlof en krieltjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de stronkjes witlof in de lengte. Kook ze in 4 min. beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.
Stap 2
Ris intussen de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de knofl ook fi jn. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en snijd de vrucht in plakken.
Stap 3
Dep de koolvis droog en bestrooi met peper. Wikkel elk stuk vis in 2 plakjes ontbijtspek.
Stap 4
Schep de krieltjes in de ovenschaal om met de witlof, tijm en knofl ook. Besprenkel met de olie en leg de koolvis erop. Steek de sinaasappelplakken ertussen.
Stap 5
Rooster 25-30 min. in het midden van de oven tot de vis gaar is. Bestrooi met het sinaasappelrasp.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie375 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten48 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd2 g
