Komkommer-avocado gazpacho met rivierkreeftjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Komkommer-avocado gazpacho met rivierkreeftjes
Stap 1
Snijd de komkommer met schil in grove stukken. Halveer de avocado overlangs, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pers de limoenen uit.
Stap 2
Doe de komkommer, avocado, knoflook, jalapeño, steeltjes van de koriander en de helft van de blaadjes en de helft van het limoensap in een hoge beker.
Stap 3
Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout en zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast.
Stap 4
Verwijder intussen de zaadlijsten uit de paprika en snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes.
Stap 5
Neem de gazpacho uit de koelkast en breng eventueel op smaak met extra limoensap en zout. Voeg wat water toe als de gazpacho te dik is. Schenk in vier glazen en garneer met de paprika, mais, rivierkreeftjes en de rest van de koriander.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie258 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten10 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
