Klassieke lasagne met bechamelsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Klassieke lasagne met bechamelsaus
Stap 1
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in blokjes. Verhit in een braadpan de olie. Fruit de ui, knoflook, bleekselderij, wortel en 1 tl oregano 3 min. Voeg het gehakt toe en bak het in 4 min. rul.
Stap 2
Bak de tomatenpuree 1 min. mee. Schenk de rode wijn en passata erbij. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel stuk. Kook de gehaktsaus 15-20 min. op een middelmatige stand. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt in een sauspan de boter. Voeg de bloem toe en bak, al roerend, 2 min. op een middelmatige stand. Schenk langzaam, al roerende met een garde, de melk erbij. Verwarm tot een gladde, gebonden saus. Laat nog 3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Schep een laag gehaktsaus in de ovenschaal. Dek af met 3 lasagnebladen. Schep er een laag gehaktsaus en paar lepels bechamelsaus op. Maak zo meer lagen met de rest van de lasagnebladen, gehaktsaus en bechamelsaus. Eindig met lasagnebladen en een laag bechamelsaus.
Stap 5
Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de lasagne. Bak de lasagne in de oven in 30 min. lichtbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie836 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten82 g
- Vet39 gWaarvan verzadigd17 g
Trefwoorden
