Kip in romige rozemarijnsaus met geroosterde paprika
Ingrediënten
Bereidingswijze Kip in romige rozemarijnsaus met geroosterde paprika
Stap 1
Verwarm de oven of grill voor op 200°C. Leg de paprika’s in een ovenschaal 20 minuten onder de grill. Keer ze op alle kanten tot de schil rondom zwartgeblakerd is. Leg de zwartgeblakerde paprika’s uit de oven direct in een kom en trek er vershoudfolie overheen.
Stap 2
Laat 5 minuten rusten en pel dan de zwarte schil van de paprika’s. Verwijder de stelen en zaden en snijd ze in repen.
Stap 3
Pel de knoflook en sjalotten en snijd ze doormidden. Verwarm een eetlepel boter in een braadpan. Bestrooi de kippenbouten met zout en versgemalen peper. Bak de kip met de knoflook en sjalotten in de boter in 5 minuten rondom bruin aan, maar nog niet gaar.
Stap 4
Voeg een extra eetlepel boter toe aan de hete pan. Meng de bloem door de boter en gaar al roerend drie minuten goed door.
Stap 5
Blus af met de kippenbouillon, roer goed door en schraap over de bodem van de pan. Voeg de takjes verse tijm en de takjes verse rozemarijn toe en laat de kippenbouten 20 minuten stoven met de deksel op de pan.
Stap 6
Voeg de slagroom toe aan de pan en roer goed door. Voeg de tomaatjes en geroosterde paprika toe en laat samen nog 10 minuten stoven. Breng de rozemarijnsaus op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer met tagliatelle en een groene salade.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
- - braadpan
- - vershoudfolie
Voedingswaarden
- Energie1075 kcal
- Eiwit49 g
- Koolhydraten17 g
- Vet84 gWaarvan verzadigd38 g
Trefwoorden
