Kabeljauwrollade met bospeen
Ingrediënten
Bereidingswijze Kabeljauwrollade met bospeen
Stap 1
Hak de surimi fijn. Meng dit met crème fraîche en rasp er de schil van een halve limoen bij.
Stap 2
Voeg 1 el limoensap toe en snijd de andere helft van de limoen in parten. Hak de bieslook fijn en meng door de surimi. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 3
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Snijd de vis vanuit het midden in maar niet geheel door. Vouw open als een boek (dit heet vlinderen).
Stap 4
Leg een stuk vershoudfolie op de snijplank.
Stap 5
Knip 8 gelijke delen van het slagerstouw en leg een filet op 2 stroken van het touw in het midden van het folie. Besmeer de kabeljauw met het surimimengsel.
Stap 6
Rol voorzichtig op en bind vast met het slagerstouw. Wikkel strak in het vershoudfolie en draai de zijkanten dicht als een toffee.
Stap 7
Herhaal met de andere filets. Laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Stap 8
Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de Pom’ Duchesse 15 – 20 minuten.
Stap 9
Was de bospeen, verwijder het loof, maar laat een centimeter groen zitten. Verdeel de bospeen over de bakplaat en besprenkel met 2 el olie.
Stap 10
Bestrooi met zout en versgemalen peper. Bak in 12 - 15 minuten beetgaar in de oven. Neem de kabeljauw uit het folie en bak 12 - 15 minuten in de oven.
Stap 11
Pureer de dille in een hoge maatbeker met de olie tot gladde olie. Rasp er 1 el sinaasappelschil bij en voeg 2 el sap toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 12
Serveer de kabeljauwrollades met de Pom’ Duchesse en bospeen. Besprenkel de vis en groente met de citrusdressing. Leg er een partje limoen bij.
Aanvullende benodigdheden
- - slagerstouw
Voedingswaarden
- Energie903 kcal
- Eiwit40 g
- Koolhydraten61 g
- Vet54 gWaarvan verzadigd13 g
