Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kabeljauw met kruidige aubergine
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kabeljauw met kruidige aubergine
Stap 1
Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm en bak deze in een hapjespan met 2 eetlepels olijfolie rondom bruin. Bak de knoflookplakjes even mee. Schep de kappertjes, olijven, balsamico-azijn en gezeefde tomaten met wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor. Laat dit 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 2
Snijd de kabeljauw in 8-12 gelijke stukken. Dep ze droog met keukenpapier en wrijf ze in met zout, peper en citroensap. Strooi de bloem op een bord en wentel de stukken vis erdoor.
Stap 3
Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis in 6-8 minuten mooi bruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de vis met de aubergine ernaast. Lekker met tagliatelle.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie465 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten19 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
