Kaasstengels van bladerdeeg
Ingrediënten
Bereidingswijze Kaasstengels van bladerdeeg
Stap 1
Haal de plakjes bladerdeeg los van elkaar en laat ze 10 minuten ontdooien. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Hak de hazelnoten grof.
Stap 2
Verwijder het plasticfolie van de plakjes deeg. Leg de helft van de plakjes zo naast elkaar dat het een rechthoek wordt. Laat de plakjes elkaar iets overlappen en druk de naden dicht. Strooi er de helft van de kaas over.
Stap 3
Leg hierop weer een rij van de laatste deegplakjes en druk de deegplakken wat op elkaar. Strooi de resterende kaas en de hazelnoten over en druk het geheel goed aan. Snijd het deeg in 25 repen van 2 cm breed en leg ze iets uit elkaar.
Stap 4
Schuif de bakplaat bekleed met bakpapier een richel onder het midden in de oven en bak de kaasstengels in 12-15 minuten krokant en lichtbruin. Laat de stengels op een rooster afkoelen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie100 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten7 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd4 g
