Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Indiase lamscurry met karnemelk
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Indiase lamscurry met karnemelk
Stap 1
Pureer de gesnipperde uien met de geraspte gember, fijngehakte knoflook, kerriepoeder en cashewnoten in de keukenmachine.
Stap 2
Schenk er een achtste van de karnemelk bij en meng alles tot een dikke pasta.
Stap 3
Verwarm de boter in een hapjespan, roer de pasta erdoor en bak alles al roerend tot het lekker gaat ruiken.
Stap 4
Snijd de lamsbout in blokjes van 4-5 cm.
Stap 5
Schep de blokken vlees erdoor en bak nog 2-3 minuten.
Stap 6
Schenk dan al roerend de resterende karnemelk erbij en zorg dat alles goed vermengd is.
Stap 7
Verwarm de curry op heel zacht vuur – met een vlamverdeler onder de pan – 1 uur tot het vlees heel zacht is.
Stap 8
Serveer de curry in diepe borden.
Stap 9
Strooi de korianderblaadjes erover.
Stap 10
Lekker met zilvervliesrijst en komkommersalade.
