Hollandse groentepannenkoeken met spek en stroop
Ingrediënten
Bereidingswijze Hollandse groentepannenkoeken met spek en stroop
Stap 1
Bereid de pannenkoekenmix met 700 ml water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het beslag even rusten.
Stap 2
Verhit in een ruime koekenpan 2 el olie. Bak de roerbakgroenten al omscheppend in 5 min. gaar.
Stap 3
Verhit in een tweede koekenpan 1 el olie. Bak het pannenkoekenspek in 3-4 min. lichtbruin en krokant. Laat het spek uitlekken op een bord met keukenpapier.
Stap 4
Verhit in beide koekenpannen steeds 1 el olie. Schep in beide pannen een soeplepel beslag. Verdeel wat groenten en spek erover. Breng op smaak met peper. Bak de pannenkoeken in 2-3 min. per kant goudgeel en gaar.
Stap 5
Leg de pannenkoeken op een bord en houd ze warm onder een deksel. Bak op dezelfde manier met de rest van het beslag, groenten en spek meer pannenkoeken. Serveer de pannenkoeken met keukenstroop.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie722 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten100 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
