Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hete bliksem met plantaardige spekjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hete bliksem met plantaardige spekjes
Stap 1
Schil de appels en snijd ze in stukken. Snijd de uien in ringen. Kook de aardappelen, appel en uien in water met zout in 12-14 min. gaar.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de spekjes op een lage stand 4 min. Meng intussen de kaas en het paneermeel.
Stap 3
Giet de aardappelen, uien en appels af, maar vang een kop kookvocht op. Stamp ze met een scheutje kookvocht tot een smeuïge stamppot.
Stap 4
Schep de spekjes met het bakvet door de hete bliksem. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot in de ovenschaal en strijk glad. Bestrooi met het kaas-paneermeelmengsel.
Stap 5
Bak de hete bliksem in de oven in 20 min. goudgeel met een krokant laagje.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie651 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten77 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd9 g
