Hartjes-cheesecake
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartjes-cheesecake
Stap 1
Maal de koekjes helemaal fijn in de keukenmachine. Smelt intussen de boter, maar laat deze niet bruin worden. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels.
Stap 2
Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het kruimeldeeg over de bodem van de vorm en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
Stap 3
Klop intussen in een grote kom de roomkaas net glad. Klop in een andere kom met een mixer de slagroom met de poedersuiker, vanillesuiker en slagroomversteviger stijf.
Stap 4
Schep de slagroom door de roomkaas en meng goed. Schep de vulling in de springvorm en strijk glad met een vochtige spatel of bolle kant van een lepel.
Stap 5
Pureer de jam in de keukenmachine glad. Doe in een stevig plastic diepvrieszakje en draai het zakje dicht. Knip een heel klein puntje van het zakje af en druppel hiermee kleine stipjes jam rondom op de bovenkant van de cheesecake. Zorg dat er telkens minimaal een ruimte ter grootte van een stip tussen de rode stippen zit.
Stap 6
Maak ook zo een cirkel daarbinnen en maak daarna steeds kleinere cirkels tot de hele taart gevuld is met stipjes. Trek met een satéprikker de stipjes rustig van links naar rechts tot een hartjesvorm. Laat de taart afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - springvorm
- - bakpapier
- - diepvrieszakje
- - satéprikker
Voedingswaarden
- Energie513 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten47 g
- Vet38 gWaarvan verzadigd21 g
