Hartige courgettewafels met ontbijtspek en gebakken ei
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartige courgettewafels met ontbijtspek en gebakken ei
Stap 1
Schep de courgette op de theedoek, besprenkel met zout en laat even staan. Pers vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Klop 2 eieren los. Meng de courgetterasp met de karnemelk, het zelfrijzend bakmeel, de losgeklopte eieren, helft van de bieslook, zout en peper.
Stap 2
Verhit het wafelijzer op de hoogste stand. Schep zoveel beslag in het wafelijzer dat de bodem bedekt is, tot aan de randen. Sluit het ijzer en bak de wafels in 3-5 minuten goudbruin en gaar. Houd ze warm en bak nog meer wafels.
Stap 3
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakken spek rondom goudbruin en knapperig. Neem uit de pan en leg op een bord. Bak vervolgens 4 spiegeleieren van de overige eieren.
Stap 4
Serveer de courgettewafels met het ontbijtspek en een spiegelei. Bestrooi met de overige bieslook.
