Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Groentesaté met pindasaus en limoenrijst
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Groentesaté met pindasaus en limoenrijst
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Stap 2
Schep de rode ui, paprika en bloemkoolroosjes om met de olie, het limoensap en zout en peper naar smaak. Rijg de groenten aan de prikkers of spiesen.
Stap 3
Verwarm in een steelpan de pindakaas met de ketjap en de basterdsuiker en 75 ml water. Roer tot een gladde en gebonden satésaus.
Stap 4
Gril de groentespiesen op de hete barbecue (of in de grillpan) in ca. 10 min. rondom bruin en beetgaar. Schep intussen de limoenrasp door de rijst.
Stap 5
Schep de limoenrijst op 2 borden. Leg er de groentespiesen bij. Verdeel de satésaus erover en bestrooi met de uitjes.
Aanvullende benodigdheden
- - satéprikker
- - metalen spiesen
- - barbecue
- - grillpan
Voedingswaarden
- Energie524 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten85 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd3 g
