Groentencurry met bloemkool
Ingrediënten
Bereidingswijze Groentencurry met bloemkool
Stap 1
Snijd de stemgember fijn. Rasp de schil van een limoen en pers het sap uit. Verdeel de helft van de bloemkool in kleine roosjes.
Stap 2
Verhit de wok met de olie en bak de bloemkoolroosjes op hoog vuur 5 minuten aan. Voeg de Japanse wokgroenten toe en bak 2 minuten aan.
Stap 3
Voeg de currypasta toe en bak al omscheppend mee. Voeg de kokosmelk toe en warm goed door. Voeg de stemgember, limoenrasp en 1 el limoensap toe met de vissaus, roer goed door met een houten lepel.
Stap 4
Voeg naar smaak meer limoensap (zuur) of siroop van de stemgember (zoet) toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 5
Maak met een pollepel 4 kuiltjes in de saus en de groente. Breek boven elk kuiltje voorzichtig een ei en laat de eieren zachtjes in 6 – 8 minuten in de saus garen tot het eiwit is gestold maar de dooiers nog zacht zijn.
Stap 6
Snijd de resterende limoen in parten. Verwijder de steel en zaadjes van de rode peper en snijd in dunne, schuine ringen.
Stap 7
Serveer de curry in de pan met rode peper naar smaak en partjes limoen.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie448 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten26 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd18 g
Trefwoorden
