Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Goudse-kaasstengels
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Goudse-kaasstengels
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestuif het werkvlak met bloem, leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een plak van 20x20 cm. Leg het deeg op de bakplaat.
Stap 2
Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei en bestrooi met de kaas. Druk de kaas goed aan.
Stap 3
Snijd het deeg in repen van 2 cm. Pak elke reep aan twee kanten vast en draai in tegengestelde richting, zodat er een swirl in het deeg ontstaat. Het is niet erg als er wat kaas valt. Leg de gedraaide deegstengels met wat afstand van elkaar op de bakplaat.
Stap 4
Bak de kaasstengels in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
Aanvullende benodigdheden
- - deegroller
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie110 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten8 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd4 g
