Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gevulde speculaaskoeken met pistache-spijs
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gevulde speculaaskoeken met pistache-spijs
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Kneed het deeg nog even door tot het soepel is en rol uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van circa 3 mm dik. Steek 24 cirkels eruit met een glas of uitsteekvorm.
Stap 2
Leg 12 deegcirkels op de bakplaat. Verdeel de spijs erover, maar laat de randen vrij. Bevochtig de randen licht met water en leg de andere 12 cirkels erop. Druk de randen met een vork goed op elkaar.
Stap 3
Bestrijk de koeken met nog wat ei en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Neem uit de oven en bestrijk de koeken met water. Bestrooi met het overige pistachepoeder en laat de koeken helemaal afkoelen.
Aanvullende benodigdheden
- - mixer
- - keukenmachine
- - uitsteekvormpje
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie295 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten35 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd7 g
