Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gestoofde witlof met sinaasappel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gestoofde witlof met sinaasappel
Stap 1
Snijd een klein stukje van de onderkanten en halveer de stronkjes witlof in de lengte. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
Stap 2
Verhit de boter in een hapjespan en bak de witlof 3 minuten op hoog vuur op de snijkant, zodat ze mooi goudbruin kleuren. Meng het sinaasappelsap, de gembersiroop en sojasaus en schenk bij de witlof. Laat met de deksel op de pan 10-15 minuten op laag vuur stoven tot de witlof gaar is.
Stap 3
Neem de pan van het vuur en garneer de witlof met versgemalen peper en het sinaasappelrasp. Lekker met gebakken eendenborst of kipfilet.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie99 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten10 g
- Vet5 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
