Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde lamskoteletjes met muntsaus en doperwtenpuree
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde lamskoteletjes met muntsaus en doperwtenpuree
Stap 1
Meng de olijfolie met de knoflook, zout en peper en wrijf de lamskoteletjes hiermee in. Pureer voor de muntsaus de muntblaadjes met 50 ml kokend water, de azijn, suiker en wat zout. Houd apart.
Stap 2
Smelt voor de doperwtenpuree de boter en schep de bosui en doperwten erdoor. Laat zachtjes 6-7 minuten smoren. Rooster intussen de lamskoteletjes 2-3 minuten per kant in een hete grill- of koekenpan.
Stap 3
Pureer het doperwtenmengsel en roer de crème fraîche, peterselie, zout en peper erdoor. Serveer de lamskoteletjes op de doperwtenpuree en schep een beetje muntsaus over het vlees.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie580 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten23 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd19 g
