Geroosterde kipfilet met rijst en spitskool
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde kipfilet met rijst en spitskool
Stap 1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilets overlangs doormidden, zodat het 4 dunne kipfilets worden. Wrijf de kipfilets in met ½ eetlepel ras el hanout, wat zout en 1 eetlepel olijfolie. Bak de kip 10-12 minuten in een hete grillpan tot er mooi bruine strepen ontstaan en de filets door en door gaar zijn.
Stap 2
Snijd intussen de spitskool in 4 parten, verwijder de harde stronk en snijd de parten in brede repen. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok. Roer er ½ eetlepel ras el hanout door en roerbak de uipartjes en spitskoolrepen 3-4 minuten. Halveer de tomaatjes en schep deze erdoor en roerbak nog 2-3 minuten.
Stap 3
Voeg kokosmelk toe en laat de spitskool nog 2-3 minuten zachtjes sudderen. Serveer de zilvervliesrijst met de spitskool en leg de geroosterde kip erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie610 kcal
- Eiwit36 g
- Koolhydraten65 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
