Geroosterde groentesalade met linzen
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde groentesalade met linzen
Stap 1
Boen de zoete aardappel schoon. Snijd de zoete aardappel, courgette en tomaten in plakken van ¾ cm dik en bestrijk ze dun met in totaal twee derde van de olijfolie.
Stap 2
Rooster de groenten in een hete grillpan tot ze zacht zijn en aan beide kanten bruine strepen hebben. Begin met de zoete aardappel, daarna de courgette en tot slot de plakken tomaat. Leg de geroosterde groenten in een diep bord en sprenkel er de helft van de azijn over.
Stap 3
Snijd de bosui in ringetjes. Meng in een kom de linzen met de uiringetjes en rucola en schep er de resterende azijn, olijfolie, zout en versgemalen peper door
Stap 4
Snijd de kontjes van de kropjes little gem en maak de blaadjes los. Verdeel de blaadjes over diepe borden, schep de linzensalade erop en verdeel de geroosterde groenten erover. Schep een dot hüttenkäse erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie245 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten20 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd2 g
