Geroosterde groenten met couscous en zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde groenten met couscous en zalm
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de winterpeen, zoete aardappel en knolselderij en snijd in gelijke stukken van 2 cm. Snijd de uien en venkel in stukjes. Snijd de blaadjes van de kruiden en de 4 teentjes knoflook fijn en schep ze met 6 el olie, zout en peper door de groenten in de ovenschaal.
Stap 2
Snijd het kapje van de bol knoflook, zet de bol op een stuk aluminiumfolie of in een klein ovenschaaltje, besprenkel met 1 el olie en breng op smaak met zout. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en halveer de vrucht. Leg de citroenhelften tussen de groenten in de ovenschaal, bewaar de rasp.
Stap 3
Rooster de groenten en de bol knoflook samen 45 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Schep de groenten na 30 min. om en neem de knoflook en citroenhelften uit de oven.
Stap 4
Wip de teentjes knoflook uit de bol, knijp ze uit en prak de pulp fijn. Meng door de boter met wat (zee) zout. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Stap 5
Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote kom. Roer los met een vork en meng er 1 el ras el hanout, ¾ van de munt, 3 el olie, de citroenrasp en het sap van 1 geroosterde citroenhelft door. Breng op smaak met zout en/of peper.
Stap 6
Dep de vis droog en bestrooi met de rest van de ras el hanout, zout en peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 4 min. op de huidkant. Keer en bak nog 2 min.
Stap 7
Verdeel 1/3 van de geroosterde groenten met de zalm over de couscous en bestrooi met de rest van de munt. Serveer met de andere geroosterde citroenhelft. Laat de rest van de groenten in 2 porties afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
