Geroosterde Chinese kool met pittige dressing
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde Chinese kool met pittige dressing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 minuten gaar.
Stap 2
Voeg na 10 minuten de pompoenblokjes toe. Giet af en vang 1 kopje kookvocht op. Stamp met de boter tot een smeuïge puree.
Stap 3
Voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te droog is. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Snijd ondertussen de Chinese kool in de lengte in 4 parten, maar laat de stronk eraan zodat de kool niet uit elkaar valt.
Stap 5
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Rooster in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Stap 6
Snijd ondertussen voor de pittige dressing de peper fijn. Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Stap 7
Meng de rode peper, gember, rasp en sap van de limoen, sojasaus en gembersiroop tot een dressing. Snijd de muntblaadjes in reepjes.
Stap 8
Verdeel de pompoen-aardappelpuree over een schaal en leg er een part geroosterde kool op. Besprenkel met de dressing en garneer met de seroendeng en munt.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat bekleed met bakpapier
- - pureerstamper
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie469 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten54 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
