Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde aardbeien met hangop
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde aardbeien met hangop
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de yoghurt met de helft van de poedersuiker en een snufje zout. Leg een theedoek in een vergiet en schep de yoghurt erin. Vouw de doek dicht. Zet het vergiet op een kom en zet iets zwaars erop. Laat minimaal 30 minuten uitlekken.
Stap 2
Meng intussen de aardbeien met 2 eetlepels citroensap, de rest van de poedersuiker en 100 ml water. Leg in een ovenschaal met enkele muntblaadjes ertussen en rooster de aardbeien circa 20 minuten in het midden van de oven. Schep na 10 minuten door.
Stap 3
Meng de citroenrasp door de uitgelekte yoghurt. Schep de hangop in diepe borden of schaaltjes en verdeel de aardbeien en munt erover.
