Gemarineerde abrikozen met vanillehangop
Ingrediënten
Bereidingswijze Gemarineerde abrikozen met vanillehangop
Stap 1
Bekleed voor de hangop een bolzeef met een schone theedoek en hang boven een schaal. Schenk de yoghurt in de theedoek en vouw dicht. Laat de yoghurt 4 uur uitlekken in de koelkast.
Stap 2
Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snijd elke helft in drie partjes. Schep in een kom de abrikozen om met de appelsap en 1 el honing.
Stap 3
Laat afgedekt minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Stap 4
Schep de abrikozen uit de marinade en houd apart. Breng de marinade in een steelpan aan de kook.
Stap 5
Meng intussen de maïzena met 1 el water en voeg toe aan de marinade.
Stap 6
Laat al roerend 1 minuut zachtjes koken, zodat de saus bind. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Stap 7
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de achterkant van een mesje het merg eruit.
Stap 8
Schep de hangop uit de theedoek en meng het vanillemerg en de rest van de honing erdoor. Verdeel de abrikozen over 4 schaaltjes.
Stap 9
Schenk de saus erover, schep de hangop ernaast en steek er 2 lange vingers in. Garneer met de munt.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie303 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten42 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
