Gekruide kippendijspiezen met citroen
Ingrediënten
Bereidingswijze Gekruide kippendijspiezen met citroen
Stap 1
Doe de kipdijfilet met de bbq kruiden en olijfolie in een kom. Pers 2 tenen knoflook erboven uit en meng.
Stap 2
Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 30 minuten marineren. Halveer de citroenen.
Stap 3
Rasp voor de tzatziki de komkommer met schil en laat uitlekken in een vergiet. Duw met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
Stap 4
Pers de laatste teen knoflook uit en schep samen met de komkommer door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Rijg de kipdijfilets aan twee spiesen, zodat er vier gelijke spiesen ontstaan. Gril de spiesen circa 20 minuten op de barbecue tot de kip gaar is. Keer regelmatig.
Stap 6
Gril de laatste 10 minuten de citroenen met de snijkant naar beneden mee. Serveer de kipspiesen met de gegrilde citroenen en de tzatziki.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie319 kcal
- Eiwit45 g
- Koolhydraten5 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
