Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegrilde maïssalade met aioli
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegrilde maïssalade met aioli
Stap 1
Kook de maïskolven 10 min. Laat uitlekken.
Stap 2
Halveer intussen de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd in partjes en meng in een ruime kom met de sla en selderij. Houd 2 el aioli apart en meng de rest met het paprikapoeder, limoenrasp en -sap en 1-2 el water tot een dressing.
Stap 3
Steek de barbecue aan. Bestrijk de maïskolven rondom met de rest van de aioli en gril 10 min. op het rooster. Keer regelmatig.
Stap 4
Zet de kolven rechtop op een snijplank en snijd met een scherp mes de korrels van de kolven. Schep de maïs met de dressing door de salade. Breng op smaak met zout en/of peper.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue
Voedingswaarden
- Energie345 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten15 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
