Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegrilde gehaktspies met salade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegrilde gehaktspies met salade
Stap 1
Steek de barbecue aan. Snijd de peterselie fijn. Verwijder het vel van de worst en meng het vlees met 1/3 van de peterselie. Verdeel het gehakt in 4 porties en kneed om de spiesen. Bestrijk rondom met 1 el olie.
Stap 2
Gril de spiesen in ca. 8 min. op de barbecue rondom lichtbruin en gaar.
Stap 3
Snijd intussen de ui in halve ringen en de tomaten in dunne partjes. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken. Meng de helft van de hummus met de laatste 2 el olie en 5 el water tot een dressing. Meng met de kikkererwten in een grote kom. Schep de ui, tomaat en de rest van de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper.
Stap 4
Serveer de salade met de spiesen en de rest van de hummus.
