Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegrilde entrecote met kerstboter
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegrilde entrecote met kerstboter
Stap 1
Laat de boter en de entrecotes op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bieslook fijn.
Stap 3
Roer de rode peper en bieslook door 150 gr roomboter. Schep de roomboter op een stuk bakpapier en maak er een rol van.
Stap 4
Rol de uiteinden van het bakpapier dicht als een toffee en leg de kerstboter in de koelkast om op te stijven.
Stap 5
Verhit de overige roomboter in een grillpan. Grill de entrecote in 8 minuten tot de gewenste garing.
Stap 6
Breng op smaak met zout en peper. Haal de entrecote uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
Aanvullende benodigdheden
- - Grillpan
Voedingswaarden
- Energie536 kcal
- Eiwit23.5 g
- Koolhydraten0.9 g
- Vet48.7 gWaarvan verzadigd30.3 g
Trefwoorden
