Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Franse tomatensoep met ei en croutons
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Franse tomatensoep met ei en croutons
Stap 1
Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de knoflook en tijmblaadjes 1 min.
Stap 2
Schep de sperziebonen en krieltjes erdoor. Voeg de tomatenblokjes met 1 liter water toe en breng aan de kook.
Stap 3
Kook de soep in 10 min. zachtjes, tot de sperziebonen en krieltjes gaar zijn. Kook intussen de eieren in 7 min. hard. Pel de eieren en snijd in blokjes.
Stap 4
Breng de soep op smaak met zout en/of peper. Schep de soep in 4 kommen. Bestrooi met het ei en de croutons.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie317 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten36 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd2 g
