Franse appeltaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Franse appeltaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil 4 appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
Stap 2
Kook de appelstukjes met de overige suiker zacht in de 150 ml wijn of appelsap. Stamp of prak de appels grof.
Stap 3
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap en bekleed de ingevette vorm ermee. Prik de bodem in met een vork en strooi wat paneermeel erover.
Stap 4
Verdeel daarover een laagje appelmoes. Schil de overige appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
Stap 5
Leg dakpansgewijs in een cirkel op de appelmoes. Bak de taart in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
Stap 6
Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Verwarm de jam met 2 eetlepels wijn zonder te koken. Bestrijk de appels ermee en bestrooi met de amandelen.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
- - lage taartvorm
Voedingswaarden
- Energie450 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten57 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd9 g
