Flespompoen-mozzarellaquiche
Ingrediënten
Bereidingswijze Flespompoen-mozzarellaquiche
Stap 1
Snijd de koude boter in blokjes. Meng de boter in een kom met de bloem en een halve theelepel zout en wrijf met koude handen tot grove kruimels. Voeg het water toe en kneed samen tot een zacht deeg. Plaats het deeg tot gebruik in de koelkast.
Stap 2
Schil de flespompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd in dobbelstenen. Pel de ui en snijd in halve ringen.
Stap 3
Verhit de koekenpan met een eetlepel boter en karamelliseer de uien op laag vuur. Voeg de gesneden pompoen met het salieblad toe en bak ongeveer 10 minuten tot de pompoen zacht en gaar is.
Stap 4
Klop de eieren los in een ruime kom en meng de geraspte mozzarella en slagroom erdoor. Voeg het pompoenmengsel toe.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 160˚C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een dunne plak en bekleed de quichevorm. Druk de randen goed aan en snijd het overhangend deeg weg met een mes.
Stap 6
Vul de quiche met het pompoen-mozzarellamengsel en bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven tot de vulling stevig en gaar is en de quiche goudbruin. Serveer de pompoen-mozzarellaquiche warm uit de oven of op kamertemperatuur.
Aanvullende benodigdheden
- - Quichevorm ø 18-20 cm
Voedingswaarden
- Energie620 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten39 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd25 g
Trefwoorden
