Fish & chips
Ingrediënten
Bereidingswijze Fish & chips
Stap 1
Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Boen de aardapels schoon en snijd ze in lange frieten. Kook de aardappelfrietjes 5 minuten voor en laat ze uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 180ºC.
Stap 2
Klop de bloem met het bier en bakpoeder tot een glad beslag. Verhit de frituurolie in een frituurpan, wok of hapjespan tot 180°C. Bestuif het werkvlak met bloem. Haal de kabeljauwfilets erdoor en dompel de vis daarna in het bierbeslag. Frituur de visfilets 3-4 minuten, tot er een goudbruin en krokant korstje ontstaat. Leg de vis op de bakplaat en zet in de oven.
Stap 3
Dep de frietjes droog en frituur ze in 3-4 minuten lichtbruin en krokant. Serveer de fish & chips eventueel in een zakje van (bak)papier. Garneer met de partjes citroen. Lekker met rabarbercompote (zie tip).
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie790 kcal
- Eiwit38 g
- Koolhydraten87 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
