Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Elzasser flammkuchen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Elzasser flammkuchen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte). Haal het flammkuchendeeg uit de koelkast. Snijd de ui in dunne ringen en ris de takjes tijm.
Stap 2
Rol het deeg uit over een bakblik op het meegeleverde bakpapier. Vouw bij de randen ca. 1 cm van het deeg naar binnen en druk stevig aan.
Stap 3
Meng de crème fraîche met peper en bestrijk het deeg hiermee tot de rand.
Stap 4
Beleg het crème fraîche mengsel gelijkmatig met de ui en de spekreepjes. Bestrooi met de tijm.
Stap 5
Bak de flammkuchen 15 tot 20 min. onderin de oven, tot de flammkuchen knapperig is.

Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie805 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten65 g
- Vet47.6 gWaarvan verzadigd23.6 g
Trefwoorden
