Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Eier-kwarktaartjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Eier-kwarktaartjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van circa 4 mm dik.
Stap 2
Steek of snijd 4 cirkels uit het deeg waarmee je de vormpjes geheel kunt bekleden. Druk de deeglapjes voorzichtig in de vormpjes en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Stap 3
Bak circa 5 minuten voor in de oven. Pureer intussen de perziken en klop deze puree door de kwark, samen met de jam en de eieren.
Stap 4
Neem de bodems uit de oven, giet het kwarkmengsel in de deegvormpjes en bak de taartjes in de oven in circa 20 minuten gaar.
Stap 5
Laat 10 minuten afkoelen. Bestuif met poedersuiker, garneer met munt en serveer lauwwarm.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
 - - 4 kleine taartvormpjes
 - - staafmixer
 - - blender
 
Voedingswaarden
- Energie520 kcal
 - Eiwit12 g
 - Koolhydraten34 g
 - Vet37 gWaarvan verzadigd23 g
 
