Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Deense taartjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Deense taartjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de custard met de suiker en 4 el melk tot een papje.
Stap 2
Breng de rest van de melk in een steelpan aan de kook en roer het custardpapje erdoor. Laat 3 minuten al roerend zachtjes koken.
Stap 3
Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Stap 4
Snijd de aardbeien in kwarten.
Stap 5
Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg zodat er cirkels ontstaan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rol de randen naar binnen op tot cirkels van Ø 8 cm.
Stap 6
Prik met een vork gaatjes in de bodem en schep 1½ el custard op elke cirkel.
Stap 7
Verdeel de aardbeien en bessen erover en bak in 15 - 20 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie314 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten24 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
