Cupcake met chocolade-kruidnoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Cupcake met chocolade-kruidnoten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Stap 2
Klop in een ruime kom met de handmixer 125 gr boter met de suiker licht en luchtig. Voeg een voor een de eieren toe tot deze geheel zijn opgenomen.
Stap 3
Zeef het amandelmeel met het zelfrijzend bakmeel en een beetje zout boven de kom en spatel luchtig door het beslag. Meng er de melk en 1 tl vanille aroma door.
Stap 4
Hak 100 gr chocolade-kruidnoten grof met een mes en schep door het beslag. Vul met behulp van twee lepels de vormpjes twee derde met beslag.
Stap 5
Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat de cupcakes in de vorm op een rooster minimaal 2 uur afkoelen.
Stap 6
Bestrijk de cupcakes royaal met chocoladepasta en druk er de resterende chocolade-kruidnoten.
Aanvullende benodigdheden
- - muffinvorm
- - 12 papieren cupcakevormpjes
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie362 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten33 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd10 g
