Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Cranberrygranita met sinaasappel en rozemarijn
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Cranberrygranita met sinaasappel en rozemarijn
Stap 1
Breng de suiker met 200 ml cranberrysap en 1 takje rozemarijn aan de kook. Rasp er de schil van 1 sinaasappel boven. Neem van het vuur en laat 5 minuten trekken.
Stap 2
Pers intussen het sap uit beide sinaasappels en voeg toe. Zeef de vloeistof en voeg het resterende cranberrysap toe. Schenk in een ondiepe bak of bakblik en plaats 3 uur in de vriezer. Schraap met een vork elk half uur het aangevroren mengsel los. Herhaal dit 5 keer zodat het suikerwater verandert in luchtige ijsschilfers. Dek af en bewaar tot gebruik in de diepvries.
Stap 3
Schep de cranberrygranita in 4 glazen en garneer met een takje verse rozemarijn.
Aanvullende benodigdheden
- - bakblik
Voedingswaarden
- Energie173 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten39 g
- Vet1 g
Trefwoorden
